Co tak kapku skvělé pálenky?
Slovo pálenka zná každý. Na Moravě ji všichni znají pod názvem slivovice, a je to úplně to samé. Češi a Moraváci se celé roky přou o to, kdo má pálenku či slivovici lepší. Dá se říct, že Moraváci si na ni sáhnout nenechají a je to pro ně něco jako národní poklad. Dobrá pálenka se pozná hned – pije se sama. Měla by jemně pálit v ústech i v krku, ale ne moc. A samozřejmě by měla být cítit chuť ovoce. Pálenka se totiž vyrábí vypalováním kvasu – destilací, a kvas se připravuje z ovoce – nejčastěji ze švestek, ale koupit se dá i pálenka z malin – malinovice. Jsou lidé kteří mají možnost si ovoce sbírat a dělat si tak svůj kvas, ale řada lidí tuto možnost nemá a tak jsou odkázáni na to, co je v nabídce v obchodech. Většina supermarketů nazí klasické pálenky, které ale nejsou zrovna kvalitní, a samozřejmě ani dobré.
Dobrou pálenku seženete třeba u Lihovárka. Sem chodí nakupovat lidé opravdu dobrý a často i exkluzivní alkohol. Setkáte se tady se skutečně výjimečnými kousky alkoholu, které jsou jedinečné svou lahví i jejím obsahem. Limitované edice alkoholu jsou dražší, protože jde o druh investice a nebo také o velmi luxusní dárek.
Nemáte možnost nechat si vypálit vlastní slivovici? Vyberte si z široké nabídky právě u Lihovárka, kde je k dostání slivovice především z malých pálenic. Ta nejlepší slivovice totiž pochází právě od malých výrobců – většinou jde o rodinné firmy, které mají skutečně dlouholetou tradici, a tak pokračují v precizní práci svých předků a mohou vám nabídnout prvotřídní alkohol.
Slivovice má své místo ve spoustě domácností, protože nejde jen o alkohol, který se pije k potěšení, ale i o alkohol, díky kterému se můžete zbavit například bolestí v krku. Jestli budete hledat vážně dobrý alkohol, můžete jít k LIhovárkovi na jistotu. U něj máte zaručenou kvalitu v každé lahvi, a navíc tady narazíte i na výrobce, které by byla škoda nepoznat.
Posted on: 17. 4. 2023